Навият национален стадион ще е готов до 4 години

Навият национален стадион ще е готов до 4 години
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева обяви, че в рамките на календарната година трябва да се пристъпи към изграждането на национален стадион.

„Това е реалната политика на подкрепа към БФС за домакинството на Евро 2020. Мястото на стадиона ще бъде на 4-ти километър, на терен държавна собственост. До 2018-2019 г. това трябва да е факт“, обяви Георгиева в сутрешния блок на БНТ.

„Поздравявам „Лудогорец“ за успеха и им благодаря, че ни направиха щастливи. Този отбор действа последователно, явно с вярна методика“, добави министър Георгиева.

По думите на Георгиева Зимният дворец трябва да се ремонтира.

Относно тазгодишните Зимни олимпийски игри в Сочи, министърът подчерта, че завоюването на квоти е постижение. На следващо място тя посочи, че представянето на Сани Жекова е повече от достойно.

„Фокусът на политиката на кабинета „Орешарски“ е правилен. Инвестиционната програма за спорта е категорична. Само в рамките на 2014 година тя в пъти превъзхожда числото, което е отделено за спорт, за спортни съоръжения, за всичките 3 години и 6 месеца на мандата на ГЕРБ. Тази реална политика ще предполага и успехи“, подчерта министърът на младежта и спорта.

#проф. Мариана Георгиева #БФС #стадион

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"