Боевски дължи 10 хил. евро на адвокатите си

Боевски дължи 10 хил. евро на адвокатите си
Гълъбин Боевски все още дължи 10 хил. евро на бразилските си адвокати. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

Гълъбин Боевски все още дължи 10 хил. евро на бразилските си адвокати. Това е половината от техния хонорар, съобщава TV7. Откакто е освободен от затвора, нито Боевски, нито съпругата му Красимира отговарят на телефонните позвънявания от Бразилия и на опитите за връзка по скайп.

Адвокат Жаксон Нило де Паула настоява, че Гълъбин Боевски все още му дължи хонорара за извършената работа. Адвокат Жаксон Нило де Паула поясни, че се преминава процес, отделен от наказателния. „Единият вариант е той да излежи присъдата си, след което да бъде експулсиран.

Междувременно обаче съдията в град Аваре, в чийто район се разглеждаше делото, има правото да пристъпи към предварително експулсиране на затворника по различни причини като добро поведение или работа в затвора. Възможността се дава независимо от съдебното решение за излежаване на присъдата.

Именно това направихме с Гълъбин“, каза още бразилският адвокат. Последната информация, с която той разполага, е, че в затвора край град Инаи има 19-20 българи. „Някои затворници тук просто не желаят да бъдат експулсирани преди края на присъдата си.

Други нямат възможност да платят адвокатски хонорар, които гилдията ни е поставила за подобна услуга. Но по закон всеки може да се възползва от нея“, коментира още юристът.

#Красимира #закон #Гълъбин Боевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници