Гришо срещу Мъри на полуфинал в Акапулко

Гришо срещу Мъри на полуфинал в Акапулко
Гришо отива на полуфинал в Акапулко. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров спечели изключително драматично срещу Ернестс Гулбис в 1/4-финален мач от турнира в Акапулко, с награден фонд 1 454 365 долара. Първата ни ракета при мъжете спечели в три сета - 4:6, 7:6 (2), 7:5, и си върна на латвиеца за загубата в Ротердам от преди две седмици.

В първия сет при 5-4 за Гулбис той имаше три сетбола и успя да се възползва от третия от тях. Във втория сет се стигна до тайбрек, в който Гришо бе категоричен - 7-2, а 25-годишният Гулбис счупи ракетата си от яд след един мини пробив. В третия сет Димитров поведе с 4-2, но допусна пробив в така важния в тениса седми гейм. След това той бе затвърден от Гулбис и резултатът стана 4-4. Нещата отиваха отново към тайбрек, но при 6-5 в полза на Григор той успя да направи решаващ пробив, като имаше мачбол и използва ситуацията блестящо.

На 1/2-финала Димитров ще срещне Анди Мъри. Мачът ще е на 1 март, около 06:00 часа сутринта българско време. С победата си срещу 18-ия в света Гулбис Григор Димитров си гарантира 180 точки за ранглистата на АТР и 67 570 долара от наградния фонд, както и завръщане в топ 20.

#Григор Димитров #Акапулко #Мексико #Анди Мъри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »