Бившият германски президент бе оправдан

Бившият германски президент бе оправдан
Кристиан Вулф бе оправдан по обвинения за корупция и злоупотреба със служебно положение. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Германски съд отхвърли в четвъртък всички обвинения в корупция и злоупотреба със служебно положение срещу бившия президент на федералната република Кристиан Вулф. Той се изправи пред съда заради покрити разноски на бирен фест, докато още бил провинциален министър-председател, съобщи Ройтерс.

Припомняме, че обвиненията бяха свързани с посещение на Вулф на Октоберфест в Мюнхен през 2008 г., когато още е бил министър-председател на Долна Саксония.

Прокуратурата твърдеше, че той е позволил на филмовия продуцент и негов приятел Дейвид Грьоневолд да покрие някои от разноските по престоя му. Ставаше въпрос за около 750 евро, с които са били платени хотелът на семейство Вулф, бавачката на малкия им син и вечеря. В замяна Вулф трябвало да лобира пред германски компании да финансират новия проект на кинаджията. Това можеше да му коства до три години затвор, припомня Би Би Си.

Преди две години Кристиан Вулф подаде оставка, но не заради тези обвинения, а заради записан разговор на телефонния секретар на в. "Билд", в който тогавашният президент заплашва главния редактор да не публикува разкрития за взет от Вулф заем в размер на 500 хил. евро с много ниска лихва за покупката на жилище.

#Кристиан Вулф #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници