В капана на демографската катастрофа...

В капана на демографската катастрофа...
A A+ A++ A

През последните години много хора напускат България по различни съображения. Бедност, липса на реализация, безверие в политическата класа, ниски заплати, лошо здравеопазване – това са част от причините населението ни да намалява с по около 64 хиляди души годишно.

Първи сме във всички негативни класации. Най-бедни сме, най-нещастни, наскоро стана ясно, че сме първи и по изчезване в света. По думите на социалния министър Хасан Адемов средно голям областен град се заличава само по показателите раждаемост и смъртност.

Държавата влага милиарди в образование на „бъдещето на нацията“, което използва потенциала си зад граница, за просперитета на чужди държави.

Вече сме в капана на демографска катастрофа и само спешни действия могат да ни спасят.

Държавниците трябва да започнат да обръщат по-голямо внимание на сериозните проблеми на деня, не само на думи, а с реални действия.

Днес учени от БАН ще предложат на кабинета мерки за преодоляване на демографските проблеми. Дано да са ефективни и скоро да видим приложението им.

Ние, българите, също трябва да станем по-отговорни за бъдещето на страната си и вместо да напускаме, да дадем своя принос за подобряване на положението, за да бъде България по-добра за живот, ако не за нас, то поне за поколенията след нас.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"