Бизнесът във Фландрия се интересува от България

Бизнесът във Фландрия се интересува от България
Вицепремиерът Даниела Бобева е на посещение в Северна Белгия и участва в среща, организирана от Търговско-промишлената камара на Фландрия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнесът от белгийската област Фландрия заяви интереса си към по-широко присъствие в България. Вицепремиерът Даниела Бобева е на посещение в Северна Белгия и участва в среща, организирана от Търговско-промишлената камара на Фландрия, съобщиха от правителствената пресслужба.

На срещата вицепремиерът Бобева представи инвестиционния климат в България в посткризисния период и секторите, които биха представлявали интерес за белгийските инвеститори.

Директорът на международното пристанище в Антверпен изрази готовност да съдейства за оптимизиране на дейността на пристанищата в България, за по-ефективно управление съвместно с местните власти, както и за разработване на нормативна рамка и финансово партньорство.

На срещата присъстваха и фирми от строителния бранш и сектора на информационните технологии, които също заявиха потенциален интерес към инвестиции или разширяване на дейността си в България. Почетният консул на България в Източна Фландрия на Аалст Вили ван Импе предложи създаването на Белгийско-българска камара в Белгия, която да насърчи търговско-икономическото сътрудничество между двете страни.

#Даниела Бобева #Белгия #Бобева #Брюксел #Фландрия #Антверпен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"