Всички регионални инспекторати и училища с обща интернет платформа

Всички регионални инспекторати и училища с обща интернет платформа
Министър Клисарова подчерта, че мобилното образование е изключително важно в труднодостъпните и отдалечени райони на страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Важно е да има дигитализация в образованието и да модернизираме системата, заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова в сутрешния блок на БНТ.

Клисарова обясни, че е необходимо да се изгради високоскоростна връзка между всички институции в образователната система, за да се намалят административните тежести за учителите и директорите.

Амбицията е да има интернет платформа за връзка между всички регионални инспекторати и училищата, за да може да се обменя бързо и точно информация. В момента се планира и образователна платформа“, обясни проф. Клисарова.

За първия етап от стратегията са заделени 15 милиона лева, с които да започне изграждането на системата. Очаква се процесът да приключи през 2017 г. – 2018 г.

Министър Клисарова подчерта, че мобилното образование е изключително важно в труднодостъпните и отдалечени райони на страната. Тя добави, че в бюджета е предвидена възможност учителите, които преподават в тези райони, да ползват собствен транспорт, който ще им се заплаща.

#Анелия Клисарова #Клисарова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »