Цветанов: МВР не може да огрее навсякъде

Цветанов: МВР не може да огрее навсякъде
Цветанов потвърди появилите се публикации, че много микроязовири се използват от престъпни лица за пране на пари. Снимка: parliament.bg
A A+ A++ A

Няма как МВР едновременно да се бори с престъпността и да отговаря за язовирите в България, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„МВР не отговаря за язовирите и тяхното състояние. Няма как да се бори с престъпността и същевременно да се заеме с отговорността за водоемите“, коментира Цветанов по bTV в понеделник сутрин.

„МВР обаче трябва да реагира адекватно при вече налично бедствие и това беше направено по отношение на случилото се в село Бисер“, каза още министърът.

Вицепремиерът подчерта, че трябва да се работи за превенцията на подобни бедствия, а за това е нужен централизиран подход и да се знае кой каква отговорност носи.

„Отговорността на местната власт в случая е огромна. От над 600 опасни язовири само 78 са на държавата, повечето се стопанисват от общините или частни лица. Естествено, трябва да се търсят общите усилия за превенция“, посочи Цветанов.

Той потвърди появилите се публикации, че много микроязовири се използват от престъпни лица за пране на пари.

Конкретно издание посочи сред престъпниците с такава дейност и Стефан Бонев–Сако, който през последните години беше арестуван неведнъж по обвинения за организиране на наркобанда.

„Сако в момента е задържан и ще си понесе отговорността. Но мога да кажа със сигурност, че много микроязовири се използват и за такава дейност, да се изпират пари, но в този случй не мога да потвърдя категорично информацията на ваши колеги“, добави вътрешният министър.

#МВР #престъпност #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #язовири #водоеми #село Бисер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »