Мъгла и облачност на много места

Мъгла и облачност на много места
Очаква се днес максималните температури да са между 4° и 9°. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Днес на много места в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина ще има мъгла или ниска слоеста облачност.

Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Анастасия Стойчева за „Фокус“.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши.

В останалите райони денят ще започне със слънчево време, но още преди обяд от югозапад облачността ще започне да се увеличава.

Максималните температури ще са между 4° и 9°, в западната част от Дунавската равнина, където мъглата ще се задържи най-дълго, дневните температури ще останат малко под нулата. В София – около 6°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър. Максималните темпераури ще са между 5°-8°, температурата на морската вода е 1°-2°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Сутринта по най-високите върхове - с мъгла, а около обяд от запад ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимална температура на 1200 м около 1°, на 2000 м – около минус 4°.

#Дунавската равнина #Горнотракийската низина #мъгли #облачност #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #БАН #Анастасия Стойчева #температури #София #Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"