Кличко: Правоохранителните органи ги чака незабавна лустрация

Кличко: Правоохранителните органи ги чака незабавна лустрация
Лидерът на УДАР уточни, че репутацията и доверието към органите на реда са унищожени. Според него за възстановяването им е нужно време. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Всеки, който е съпричастен към „противозаконни действия“, ще бъде наказан, а правоохранителните органи ги чака незабавна лустрация, заяви лидерът на партия УДАР Виталий Кличко, предаде ИТАР-ТАСС.

„Всички, които са съпричастни към противозаконни действия, ще бъдат наказани. Всеки, който е давал престъпни заповеди против украинския народ, ще бъде наказан. А в правоохранителните органи трябва да бъде проведена лустрация. Никой не трябва да остане ненаказан. Аз съм уверен, че тези хора, които призоваваха към кръвопролития, довели до смъртта на десетки хора и раняването на стотици други, ще бъдат наказани“, каза Кличко.

Лидерът на УДАР уточни, че репутацията и доверието към органите на реда са унищожени. Според него за възстановяването им е нужно време.

В понеделник в Страсбург се открива пленарна сесия на Европейския парламент. Ключова тема в дневния ред ще бъде ситуацията в Украйна.

#удар #Виталий Кличко #Кличко #Страсбург #Европейския парламент #Украйна хаос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"