Плевнелиев: Да се вслушаме в Апостола

Плевнелиев: Да се вслушаме в Апостола
Президентът Плевнелиев и премиерът Борисов на церемонията за отбелязване 139-ата година от гибелта на Васил Левски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дълг на България е да се вслуша във Васил Левски, заяви президентът Росен Плевнелиев по повод 139-ата година от обесването на Апостола на свободата.

„На това място България изгуби своя син, тук ни събира чувството за благодарност към Васил Левски“, каза президентът на България Росен Плевнелиев пред паметника на Апостола на свободата в деня, в който отбелязваме 139 години от обесването му.

„Още първите години в новоосвободена България софийските общинари решават, че Той е успял да изгради паметник в нашите души, но те съграждат този паметник тук. Говорим за Апостола, за да помним идеите му – те няма да бъдат забравени. „Всеки каквото заслужи, да му се напомня“, казва Апостола. Левски вярваше в промяната, вярваше в упоритата работа, която да ни изведе напред. Левски не допусна несгодите да сломят душата му. „Ако ли от нийде не иде помощ, работата си е работа“, казваше той. Повече от всякога ни е нужна смелост да съграждаме България, независимо от партийната ни принадлежност. Трябва да се обединим за среща с предизвикателствата. Наш дълг е да се вслушаме в напътствията на Апостола – те са актуални и днес“, заяви президентът.

„Васил Левски ни завеща своята визия за България. Ние трябва да изковем нашата. Това е нуждата да създадем конкурентна и способна държава. Мечтата на Апостола да бъдем равни на другите народи има своето място и днес. „Трябва да бързаме, казваше Апостола, няма кой да ни чака“, с думи на Левски завърши първото си публично слово Росен Плевнелиев след встъпването му на поста президент на България.

#Васил Левски #Росен Плевнелиев #Президент на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"