Деца пяха в парламента, за да представят Стария бряст

Деца пяха в парламента, за да представят Стария бряст
Сливенски фолклор и музиканти участваха в представянето на кандидатурата на град Сливен за европейско дърво на годината. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Деца от Сливен танцуваха и пяха народни песни в парламента, за да популяризират участието на Стария бряст в Международния конкурс „Европейско дърво на годината 2014“, където участват и Ирландия, Италия, Полша, Словакия, Уелс, Унгария, Франция, Чехия и Шотландия., съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Кметът на Сливен Кольо Милев благодари за възможността за представяне на кампанията и посочи, че нейната цел е да убеди всички приятели на България да пуснат своя глас за Стария бряст.

В момента българската кандидатура води убедително пред Кривата круша на Унгария.

Стария бряст, който е в центъра на Сливен, е на над 1000 години и е един от символите на града. Той е обявен за защитено дърво, обиколката му при корена е повече от пет метра, а височината му достига над 10 метра. През миналата година брястът е станал победител в националния конкурс „Дърво с корен 2013“, организиран от фондация „Екообщност“.

Гласуването в интернет ще продължи до 28 февруари, като през последната седмица броят на подадените гласове ще бъде скрит. Pезултатите ще бъдат обявени на церемонията по награждаването на победителя на 19 март в Брюксел.

#Сливен #Кольо Милев #Стария бряст

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"