Румен Драганов: Липсата на отделно министерство вреди на туризма

Румен Драганов: Липсата на отделно министерство вреди на туризма
Липсата на министерство на туризма вреди на отрасъла, смята Румен Драганов. Снимка:
A A+ A++ A

„Липсата на министерство по туризма, на анализи и стратегия за развитието му, сгрешената методология в събирането и отчитането на данните – всичко това води до криза в управлението на туристическата индустрия“, твърди Румен Драганов от Института за анализи в туризма пред БГНЕС.

Според Драганов проблемът изобщо не е в липсата на добра и агресивна реклама. „Имаме концептуална криза – не знаем на какво сме собственици и не знаем как да рекламираме тази собственост с цел да създадем работни места и да подобрим местните икономики.

Знаете ли колко е смешно на щандовете в чужбина да пише „икономика и енергетика“, нашите контрагенти и туроператори ни се смеят и казват, че не са енергетици, а туристи.

Така че концептуалната и управленската криза в българския туризъм е причината за нашия беден туристически пазар, да вземаме не повече от 7-8% от огромния капацитет на дестинациите с изключителни културни и природни забележителности и нематериално културно наследство“, подчерта Румен Драганов.

Той посочи, че в България писането на стратегии за развитието на туризма означавало крадене на пари. Освен това нямало и кой да ги пише, защото ни липсвала първата глава – анализите.

#Румен Драганов #туризъм #криза #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"