На екскурзия в Северна Корея!

На екскурзия в Северна Корея!
Северна Корея е актуална туристическа дестинация предимно за скандинавци. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

В затворената Северна Корея, в която само управляващите имат интернет, а поданиците са лишавани от храна, но плачат за вожда, в която футболисти изчезват в трудови лагери, защото не са взели Световната купа, и в която вождът масово екзекутира роднини, може да се отиде на екскурзия чрез туристически агенции, съобщава Нова телевизия.

Въпреки че екскурзията се предлага у нас вече 6 години, досега да отиде се е престрашил само бургаският журналист Божидар Божков. За да стигне дотам обаче е трябвало да излъже, че работи като сервитьор. На журналистите не се гледало с добро око и не получавали визи. Тези, които излязат сами от хотела, попадат на милиционерски пост. Групите са с кордон от 4 човека. 24 часа тези хора са с тях.

Има двама екскурзоводи, като единият всъщност следи другия екскурзовод. Самият тур продължава десет дни. През това време се разглеждат само одобрени от държавата обекти. Извън Пхенян специалните екскурзоводи водят и до старата столица на Северна Корея – Кесон, както и до родното село на великия вожд Ким Ир Сен. Посещава се също традиционно корейско кооперативно стопанство.

Безразборното снимане на туристите също не се толерира. Туристите имали право да пазаруват само от два магазина. До останалите просто нямали достъп. Екзотичното изживяване излиза около 6000 лв. на човек.

#интернет #екскурзоводи #Ким Ир Сен #туристи #Пхенян #Божидар Божков #Северна Корея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"