Кунева: Нямам нищо общо с ACTA

Кунева: Нямам нищо общо с ACTA
Меглена Кунева категорично заяви, че не е имала нищо общо с Търговското споразумение против фалшифицирането (ACTA). Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Меглена Кунева категорично заяви, че не е имала нищо общо с Търговското споразумение против фалшифицирането (ACTA).

„Никога не съм имала нищо общо с това търговско споразумение“, заяви пред БНР председателят на гражданското сдружение „България на гражданите“ Меглена Кунева във връзка със спекулациите, че е знаела за ACTA, но не е направила нищо.

Кунева подчерта, че дори говорителят на Европейската комисия (ЕК) Марк Грей е потвърдил, че тя не е имала никакво участие в преговорите за ACTA.

„Българското правителство е било информирано за преговорите по АСТА и е можело да вземе отношение чрез експерти, министрите си или на ниво Министерски съвет. Истината е, че решението за подкрепа на АСТА е подписано от министър-председателя и е минало цялата съгласувателна процедура през МС, без никой да го обсъди с гражданите“, обясни Кунева.

Бившият еврокомисар съобщи още, че ще изиска информация от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за всички преписки, които са се водили по АСТА.

На въпрос дали ще създава партия Меглена Кунева заяви, че никога не е била срещу партиите, а срещу договорките „на тъмно“. Тя каза още, че не участва активно в партийния живот на НДСВ.

#говорител на Европейската комисия #Марк Грей #Търговско споразумение против фалшифицирането #ACTA #Кунева #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"