Колко е мъж „Мъжът на годината“…?

Колко е мъж „Мъжът на годината“…?
Кубрат Пулев и Андреа. Снимка: hotnews.bg
A A+ A++ A

Кубрат Пулев е „Мъж на годината 2013“. Подгласници са му Григор Димитров — Гришо, и… Негово Светейшество българският патриарх Неофит!

На пръв поглед „компанията“ прилича на „орел, рак и щука“, но хубавото е, че за първи път българският патриарх влиза в подобна класация. Това показва, че в обществото ни има сили, които не венцеславят само и единствено мускулите, независимо на кое място са по тялото, а се цени и още нещо, като например духовност, култура, просветеност. Не че останалите кандидати не са такива, но все пак един патриарх е живо олицетворение на тези ценности или поне трябва да бъде такъв.

Григор Димитров – Гришо, безспорно е едно от лицата на българския и световния спорт, които ни карат да изпитваме силни патриотични чувства. Той тепърва ще се развива и тепърва ще се гордеем още повече с него. Колкото до „Мъжа на годината 2013“, да, постигнал е изключителни успехи в спорта и също е накарал много българи да се гордеят с това, че са именно такива. Но има и още един нюанс.

Украинският еквивалент на Кубрат Пулев е Виталий Кличко. „Бившият световен шампион по бокс в тежка категория и настоящ политик Виталий Кличко беше заснет как изнася жертви от бунтовете в Украйна. Лидерът на партия УДАР се включи в протестите заедно с още 200 хил. украинци. Часове преди кървавите сблъсъци, в които загинаха невинни, Кличко се срещна с президента на страната Виктор Янукович.

Двамата не са успели да постигнат съгласие, което да спре насилието. Виталий има намерение да се кандидатира за президент на следващите избори“, предаде sportal.bg. Сега нека да направим един кратък анализ. Кличко е едно от лицата на революцията в Украйна, той е символна фигура и дори и полицаите имат респект от него. Той се среща с президента и сам се готви да стане такъв.

У нас Кубрат Пулев е известен, освен с безспорните си спортни постижения, също и с… фолкфурията Андреа! Всъщност колко е мъж „Мъжът на годината“, защото само мускули не са достатъчни, трябва и кауза, при която да си достатъчно мъж, за да я отстояваш, дори и в условията на гражданска война.

А сега да обединим двамата и да видим какво ще се получи. Кличко – спортист, революционер, президент. Кубрат Пулев – спортист и… гадже на Андреа… и това е всичко…! Няма проблем, че Андреа и Кубрат са гаджета, това си е тяхна работа. Проблем обаче има с нивото – единият е революционер, обществено ангажирана личност, а другият също е обществено ангажиран, но само с това, че е гадже на една чалга звезда…!

Нивата са космически различни и това е проблем за обществото ни, за ценностите, които изповядваме, за реалността, в която всички ние съществуваме. Добре, че поне патриарх Неофит е в класацията, за да омие очите на онези, които биха ни обвинили, че гласуваме за „Мъж на годината 2013“, само за едни голи мускули, без кауза…!

#Гришо #патриарх #кауза #президент #Андреа #Пулев #Кличко #мъж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »