Експерти проверяват сградата на НГДЕК

Експерти проверяват сградата на НГДЕК
Снимка: http://classicallanguages.blogspot.com
A A+ A++ A

В 10.00 часа днес експерти от Центъра по обществено здраве и анализи, Дирекция „Аналитични лабораторни дейности“ към Министерството на здравеопазването и от Националния институт за европейски изследвания към Министерството на регионалното развитие ще започнат паралелно две независими експертизи в сградата на НГДЕК.

Класическата гимназия беше ремонтирана наскоро с европейско финансиране. Пробите ще бъдат взети пред представители на училищното настоятелство.

„Предстои да вземем държавническо решение за бъдещето на Класическата гимназия, което ще гарантира здравето и живота на нашите деца, както и ще възстанови нормалния учебен процес в това елитно наше училище“, коментира министърът на културата Петър Стоянович.

Преподаватели и служители от Националната гимназия за древни езици и култура са в спор за това дали училището да остане в сега обитаваната сграда до Женския пазар в центъра на София, която е в лошо състояние, или да се върне в ремонтираната с над 2,11 млн. лв. европари сграда в столичния квартал „Модерно предградие“.

#НГДЕК #сграда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници