Заводът на „Грейт Уол” в България отваря врати на 21 февруари

Заводът на „Грейт Уол” в България отваря врати на 21 февруари
На 21 февруари 2012 г. „Литекс Моторс“ ще проведе церемония по официалното откриване на завода си за производство на автомобили „Грейт Уол“. Снимка: greatwall.bg
A A+ A++ A
На 21 февруари 2012 г. „Литекс Моторс“ ще проведе церемония по официалното откриване на завода си за производство на автомобили „Грейт Уол“ (Great Wall).
Специално за събитието в страната ще пристигне г-жа Ван Фън Йн, президент и изпълнителен директор на автомобилния гигант Great Wall Motor (GWM) – партньор на българската компания.

„Това е първият завод на китайски производител, който ще произвежда в Европа и за Европа“, каза в интервю за АФП маркетинговият директор на българската компания Иво Деков преди отварянето на завода на 21 февруари, предаде БНР.

Първоначално ще бъдат наети 150 служители, които ще сглобяват 4000 автомобила годишно с внасяни от Китай части.

„Но производството ще се разшири след развиване на пазарите тук и в европейските държави. В зависимост от търсенето можем годишно да произвеждаме 50 000 автомобила с 2000 работници на две смени, или 71-72 хил. машини на три смени“, обясни Деков.

Квалифицираната и конкурентна работна ръка в България, както и ниските данъци правят от най-бедната страна в Европейския съюз идеална база за навлизането на общия европейски пазар на един от най-големите автомобилни производители в Китай, коментира АФП.

#Great Wall #завод #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »