За какво е полезна топлата вода?

За какво е полезна топлата вода?
A A+ A++ A

Има ли лесен, бърз и евтин начин да пречистите тялото си, да намалите теглото си и да се почувствате свежи и жизнени? Да, чаша топла вода.

Защо топлата вода е полезна?

  1. Топлата вода доказано хидратира тялото ни по-добре, отколкото студената. Студената вода свива кръвоносните съдове и намалява абсорбцията на водата. Т.е. ако искате тялото ви да е добре хидратирано, по-добре е да пиете топла вода.

  2. Освен това топлата вода има разхлабващо действие. Много жени имат лениви черва и често нередовният стомах е повод за дискомфорт. Ако започвате деня си с 1–2 чаши топла вода, гарантирано ще имате подобрение само след няколко дни.

  3. Топлата вода детоксикира тялото ни, като извлича вредните токсини извън него. Тя мие тялото „отвътре“. В червата ни има т.нар. шлаки – образувания от храната, които полепват по чревната стена и „тровят“ тялото ни. За да се отървем от тях и да пречистим тялото си, е препоръчително да пием топла вода на гладно. Замислете се: с какво ще измиете по-добре една мазна чиния - с топла или със студена вода?

  4. За отслабване. Топлата вода активира метаболизма. По този начин тялото ни започва да преработва по-бързо и качествено продуктите, които попадат в него. Много пъти сме чували, че пълнеем заради бавен метаболизъм. Започнете деня с чаша топла вода и ще кажете „сбогом“ на излишните килограми.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"