Убиха „любимата“ журналистка на Кадафи

Убиха „любимата“ журналистка на Кадафи
Галя ал Мисрати, ползвала се с голяма популярност по време на управлението на Муамар Кадафи, е била убита в затворническата си килия в Триполи. Снимка: arabnews.com
A A+ A++ A

Известната в Либия журналистка и телевизионна водеща Галя ал Мисрати е била убита заради доброто отношение, което Муамар Кадафи е имал към нея, твърдят източници.

Галя ал Мисрати, ползвала се с голяма популярност по време на управлението на Муамар Кадафи,  е била убита в затворническата си килия в Триполи, съобщава арабската телевизия „Ал Арабия“, цитирана от РИА „Новости“.

Според познати на журналистката, Галя е убита заради доброто отношение на Кадафи към нея и нейното категорично отхвърляне на победата на бунтовниците. Тя никога не е крила своята позиция.

Галя ал Мисрати се появи за последен път пред камерите на 30 декември миналата година. На кадрите тя мълчеше и държеше лист с дата.

По лицето й се виждаха следи от побой. След това тя изчезна и никой не знаеше къде е до момента, в който не постъпи информация, че е убита.

Източниците посочват, че убийството е извършено на 17 февруари и е свързано с годишнината от началото на бунтовете срещу Кадафи.

#Муамар Кадафи #журналистка #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »