Електронно, ама не съвсем…!

Електронно, ама не съвсем…!
A A+ A++ A

Време е за плащане на данъци. Общините създават облекчения, за да могат гражданите да упражнят това задължение, колкото се може по-бързо и лесно. Така и за хората ще е по-лесно и безпроблемно, а и общината ще си събере по-бързо „вересиите“, за да си попълни бюджета и да реализира плановете си. По-лесно ще е, „ама друг път“, както казват…!

Столична община например е създала „удобство“ да се направи електронна справка за дължимите данъци и такси. В „специализирана администрация“ на сайта http://www.sofia.bg/, се влиза в Направление „Финанси и стопанска дейност“, а от там – в Дирекция „'Приходи и администриране на местни данъци и такси“'. Като се влезе в този портал, установяваме, че освен ЕГН се иска и ПИН, и номер на партида. Номерът на партидата се взема от стара квитанция за платен данък, но ПИН се дава само лично в районните приходни администрации на общините.

Какво се оказва, за да си проверя задълженията към бюджета по електронен път, трябва да отида първо до общината, за да си взема въпросния ПИН, и след това да се прибера в къщи, за да проверя по интернет, какво дължа…! Е, ако това е „електронна услуга“, аз най-вероятно съм професор по зъботехника, но не зная за това…!

#данъци #такси #облекчения #общини #ПИН #номер #електронно #приходи #бюджет #дейност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »