Задържаха служителка на ДАТО

Задържаха служителка на ДАТО
Служителката на ДАТО е задържана заради нерегламентиран достъп до информация, свързана с прилагането на СРС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служителка на Държавната агенция за подслушване и проследяване (ДАТО) е задържана заради нерегламентиран достъп до информация, свързана с прилагането на СРС. Това стана ясно по време на пресконференция на представители на ръководствата на прокуратурата, ДАНС и ДАТО.

Антоанета Първанова е задържана вчера на работното си място заради това, че срещу заплащане е правила проверки за това дали за дадени лица има действащи искания за СРС-та.

От 500 до 3000 лева варирала сумата за месечен абонамент, който осигурявал на платилите периодична проверка дали са подслушвани, или не.

Няма данни дали от услугата са се възползвали политици. В схемата е имало посредници, които са били нейни роднини. Вчера са задържани още трима души - нейният зет и двама „абонати“.

„Щетите са неизмерими, защото е била застрашена националната сигурност“, коментира заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

#СРС #информация #абонамент #Борислав Сарафов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници