Двама журналисти арестувани в Подгорица

Двама журналисти арестувани в Подгорица
Снимка: http://media.cmgdigital.com
A A+ A++ A

По време на антиправителствените протести в Подгорица, Черна гора, са ранени 9 полицаи и са задържани 20 души, сред които 2 журналисти, предаде BalkanInsight.

Арестувани са журналистите Драгослав Милачич и синът му Марко Милачич.

„Провокаторите, които предизвикаха безредиците, са на свобода, а хората, които мирно изразиха своя протест, бяха арестувани“, коментира журналистката Милка Тадич Мийович.

Протестът се проведе пред Министерството на вътрешните работи. Не повече от 300 демонстранти обградиха министерството тази събота с искания за оставка поради високата безработица, корупцията и лошите икономически условия в страната.

Протестиращите са хвърляли камъни, с които, освен че са нанесли материални щети, са ранили и служители на реда. Демонстрацията беше под мотото „Революция в Черна гора - Всички по улиците“.

„Не може да плащаме сметки за ток от 500 евро месечно, когато заплатите са ни само 100 евро“, коментира Любо Вараджич, един от организаторите на гражданското неподчинение.

„Те се държаха агресивно, нападнаха физически полицейски служители, хвърляха камъни по тях. Нарушиха обществения ред и възпрепятстваха трафика по пътищата“, излизат с официална позиция служителите на реда.

През неделната вечер се проведе нов протест, на който се събраха не повече от 50-ина души - журналисти и университетски преподаватели, за да подкрепят арестуваните от събота.

#Подгорица #протести #Черна гора #арестувани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници