Русия отпуска още 2 милиарда долара на Украйна

Русия отпуска още 2 милиарда долара на Украйна
Украинските опозиционни лидери търсят подкрепата на Германия.
A A+ A++ A

Русия смята да отпусне тази седмица 2 милиарда долара от обещания през декември заем на Украйна. Той бе задържан заради изчакването да се сформира ново правителство в Киев, заяви руският финансов министър Антон Силуанов.

На въпрос за размера и срока на изплащане на този транш Силуанов заяви пред руски агенции: „Тази седмица 2 милиарда“. През декември Москва отпусна заем за общо 15 милиарда долара на Киев, от който до момента са усвоени 3 милиарда долара.

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел и външният й министър Франк-Валтер Щайнмайер се срещнаха в Берлин при закрити врата с украинските опозиционни лидери Арсений Яценюк и Виталий Кличко.

На срещата в Берлин украинската опозиция поиска от Ангела Меркел финансова помощ и санкции срещу обкръжението на президента Янукович. „Смятам, че ЕС и Германия имат механизми за налагане на санкции“, заяви украинският опозиционен лидер и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко.

Германия има огромно влияние в Русия като най-силната европейска икономика и ролята й на посредник може да бъде приета много положително.

#Украйна #Германия #Русия #Виталий Кличко #Берлин #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници