Венецуела изгони трима дипломати на САЩ

Венецуела изгони трима дипломати на САЩ
В неделя се проведоха два паралелни протеста срещу и в подкрепа на левия президент на Венецуела Николас Мадуро. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Венецуелският президент Николас Мадуро наредил експулсирането на трима консулски служители на САЩ, обвинени, че са се срещали с протестиращи студенти, предаде АФП.

Говорителят на президента заяви, че Съединените щати се опитват да насърчават и легитимират усилията за дестабилизиране на демокрацията в страната. Според изявление на външното министерство правителството категорично отхвърля забележките на държавния секретар на САЩ Джон Кери. Забележките на Кери са по повод протестите. Основните искания на серията антиправителствени демонстрации са за мерки срещу престъпността и корупцията.

„За Венецуела те представляват още една маневра от страна на правителството във Вашингтон, за да упражни нерегламентирано влияние в Каракас“, се казва в изявлението.

През последните две седмици във Венецуела избухнаха студентски протести, а миналата при сблъсъци загинаха трима души и бяха ранени над 60 души.

В неделя се проведоха два паралелни протеста срещу и в подкрепа на левия президент на Венецуела Николас Мадуро. Противниците на наследника на Уго Чавес го обвиняват за политическите репресии, високата инфлация и престъпността. Полицията отговори с мощни струи сълзотворен газ и гумени куршуми.

#Николас Мадуро #САЩ #Венецуела #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници