Нидал Алгафари се отрече от АБВ

Нидал Алгафари се отрече от АБВ
Нидал Алгафари напуска АБВ. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Режисьорът Нидал Алгафари напуска АБВ на бившия президент Георги Първанов. Това става известно от съобщение на Алгафари в профила му в социалната мрежа "Фейсбук".

"Френският специалист в сферата на ПР Г. Лерой смята, че ПР е „комплекс от координирани действия за въздействие върху общественото мнение, насочени към това да се изменят в полза на организацията нагласите и поведението на хората“. Започвам с този цитат за да обясня на тези, които не са запознати, каква е същността на ПР-а, поне според хора разбиращи от занаята!"

"Вероятно разбирането ми за ПР, пък и не само моето, видно от цитата по-горе, не включва да стоя мирно, да викам до полуда "Осанна" и когато пресъхнат устните на някой по дискусиите да изтичам бързо за вода! Искрено съжалявам, че така грозно се бях заблудил, ама за това съм си виновен само аз.

Първа грешка, имах кауза, която се оказа, че за даден момент е приемлива за някой, а после се оказа,че няма нужда от хора с каузи. Втора грешка, въобразих си, че съм част от колектив, а се оказа, че съм техническо лице по обслужването! Трета грешка, когато някой те предаде един път, втори път, трети път, а аз продължавам да падам в същата дупка не е само грешка, а пълно слабоумие! Четвърта грешка, не съобразих, че в монархия трябва да си поданик, а не мислител! Пета грешка, да се хвърляш на амбразурата и да даваш всичко от себе си с плам, да залагаш името и реномето си само защото си от експертното обслужване си е наистина... вселенска глупост!

Днес, заради мой много близък приятел, отидох на националното съвещание на АБВ! Изслушах всички мъдри изказвания и разбрах, че даже на ниво на експертното обслужване не бих могъл да дам очакваното от мен! Ще очаквам предложения за това, което мога да правя, без да търся кауза или политика. Просто ще си върша работата за която мисля, че имам някаква квалификация, опит и знания!", пише още в социалната мрежа Нидал Алгафари.

Припомняме, че режисьорът е известен с близостта си до Първанов и бившия вътрешен министър Румен Петков, като е работил за предизборните кампании и на БСП (през 2005 г.), и на Първанов (през 2006 г.), и на Румен Петков (в Плевен през 2009 г.). След реанимирането на проекта АБВ Алгафари присъстваше на всички пресконференции и публични изяви на Първанов и Ивайло Калфин.

#Нидал Алгафари #АБВ #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай