Започна разследване срещу Кристиан Вулф

Започна разследване срещу Кристиан Вулф
Прокуратурата в град Хановер започна разследване на бившия германски президент Кристиан Вулф, който вчера подаде оставка. Снимка: cbc.ca
A A+ A++ A

Прокуратурата в град Хановер започна разследване на бившия германски президент Кристиан Вулф, който вчера подаде оставка.

„След като неговият имунитет от съдебно преследване е свален, автоматично започва разследването“, заяви представителят на правоохранителните органи Ханс-Юрген Лендекел, предаде БГНЕС.

„За по-нататъшните стъпки по това дело ние поначало няма да говорим нищо“, добави той.

По-рано представител на Бундестага съобщи, че в резултат на оставката на Вулф въпросът за свалянето на неговия имунитет е отпаднал от само себе си. Държавният глава притежава такъв само докато заема този пост, уточни той.

Германският президент подаде оставка след серия скандали, свързани с неговите тесни контакти с богати бизнесмени, докато е бил премиер на федералната провинция Долна Саксония.

Беше установено, че негови състоятелни приятели са му отпуснали кредит за 500 хиляди евро при изгодни условия за покупката на къща, че е прекарвал отпуските си в частни вили, че е правил реклами на частна фирма и др.

Тези действия на Кристиан Вулф поставиха на дневен ред въпросите за сблъсъка на интереси и дали той не се е влияел при вземането на решения.

Именно на тях трябва да отговори прокуратурата на Хановер – столица на Долна Саксония, където някога бившият президент е бил премиер.

#Кристиан Вулф #Вулф #прокуратура #разследване #президент на Германия #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"