САЩ спечели двубоя по хокей с Русия

САЩ спечели двубоя по хокей с Русия
Янките биха руснаците в надпреварата по хокей в Сочи. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Американците спечелиха двубоя от група А на хокейния турнир на Олимпиадата с 3:2 след невероятна драма и дузпи в Сочи в събота.

Пред погледа на президента Владимир Путин домакините бяха изключително мотивирани за успех, но в крайна сметка не успяха да го постигнат. След нулева първа третина, руснаците поведоха след добро изпълнение на Павел Датсюк в 29:15 минута, но малко преди края на втората част Кам Фаулър изравни резултата, съобщи БГНЕС.

В началото на последната третина САЩ стигна до пълен обрат след попадение Джо Павелски, но Датсюк върна Русия в срещата с втория си гол. Малко преди края домакините стигнаха до победен гол, но той бе отменен, тъй като вратата на Джонатан Куик бе разместена.

Дузпите се развиха по много драматичен начин. След редовните три резултатът бе 1:1, а при внезапната смърт се наложи да се изпълнят по още цели пет дузпи, преди Ти Джей Оший да донесе успеха на САЩ. Така янките си осигуриха първото място в групата, докато Русия ще трябва да победи Словакия в утрешния си мач.

#Сочи 2014 #хокей #САЩ #Владимир Путин #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Сочи 2014
Последно от Сочи 2014

Всички новини от Сочи 2014 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"