Най-забавните причини за посещение на спешно отделение

Най-забавните причини за посещение на спешно отделение
A A+ A++ A

Жени, които не са в състояние да отлепят фалшивите си нокти, и мъж, търсещ помощ за болното си куче, са само два от случаите на „неуместни“ поводи за посещение на спешното отделение, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

В друг случай мъж е потърсил спешна помощ, след като е бил ухапан от домашния си любимец – морско свинче, а загрижена майка е завела детето си за почистване, след като е стъпило в кучешки екскременти.

Отчаяна дама е умолявала сестрите от спешно отделение да й помогнат и да отстранят засъхнала боя от косата й. Млада жена е изумила персонала с молбата някой да й изреже ноктите на краката, след като не е успяла да си запише час за педикюр.

Във Великобритания е даден старт на национална кампания, чиято цел е да насърчи гражданите да се обръщат за помощ на подходящите за това места. Според последните данни една четвърт от хората, потърсили помощ в спешно отделение, са можели сами да се погрижат за себе си.

Експертите отбелязват, че ненужните посещения в спешно отделение струват на нацията 100 милиона лири годишно. „Всяка минута, отделена от лекар или сестра за справянето с незначителни проблеми, отнема от времето, което те могат да посветят на хора, пострадали от инфаркт, инсулт или с животозастрашаващи травми“, обяснява д-р Майк Чешър от Националната здравна служба. БТА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници