Георгиев: В МВР не работят балерини

Георгиев: В МВР не работят балерини
Георгиев обясни, че докато преди отсъствието на интелект в МВР е можело да се компенсира с мускули, сега тази система е отпаднала. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Служителите на реда не са „балерини“ и е нормално, когато се сблъскат с арогантно държание, да реагират по „подобаващ“ начин, обясни главният секретар на МВР Калин Георгиев.

„В МВР не работят балерини и когато бъдат предизвикани с арогантност, думи или действия, това води до съответните последствия. Трябва обаче да има и дозиране на полицейската реакция“, така главният секретар на вътрешно министерство Калин Георгиев коментира темата за полицейското насилие пред bTV.

Той отбеляза, че досега не е скрит нито един случай на превишаване на полицейски права, и  обеща в бъдеще подчинените му да станат не само по-вежливи, но и по-квалифицирани.

Георгиев обясни, че докато преди отсъствието на интелект в МВР е можело да се компенсира с мускули, сега тази система е отпаднала.

„Защото какво е МВР? МВР е функция на обществото и ние сме представителна извадка на това общество“, заяви Георгиев.

Главният секретар коментира и случая с Илия Илиев от музикантите на Слави Трифонов, при който Илиев се оплака от полицейска арогантност по време на акция.
Георгиев бе категоричен, че служителите на ГДБОП са действали правомерно в условия на неотложност.

„Аз ги познавам лично, те не са такъв тип да се държат арогантно. Това са законови правомощия, защо да е полицейщина?“, попита главният секретар.

Главният комисар даде и съвет на българските граждани – да имат предвид, че на гърба на картите на служителите на МВР пише, че всички са задължени да оказват съдействие на институцията.

На въпрос колко пъти е бил с оставка в джоба, Георгиев изрази съжалението си, че няма джобове, за да покаже нагледно. Правейки равносметка какво би му коствала загубата на поста, той заяви:

„Заплатата ми отива за наем и ток, всяка година поне по веднъж съм в болница“.

#МВР #Калин Георгиев #Георгиев #главен секретар на МВР #полицейско насилие #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"