БНР с арт инсталация пред НДК

БНР с арт инсталация пред НДК
Българското национално радио отбелязва Световния ден на радиото – 13 февруари, с арт инсталация пред НДК. Снимка: БНР.
A A+ A++ A

Българското национално радио отбелязва Световния ден на радиото – 13 февруари, с арт инсталация, която е разположена пред НДК. Композицията стилистично обединява ретро радиоапарат и съвременен цифров приемник, като олицетворява идеята за непреходността на най-старата медия, съобщиха от БНР.

От радиокутията пред НДК звучат на живо програмите на БНР, като от мястото на събитието са планирани преки включвания на репортери в блоковете и предаванията. БНР организира специална кампания с призив към аудиторията да изпраща своите послания и визия за радиото на имейл radio13@bnr.bg.

Миналата година радиоорганизации от 48 страни от целия свят се присъединиха към инициативата за отбелязване на Световния ден на радиото, като публикуваха над 500 послания. Първоначалната идея за учредяването на Световен ден на радиото е на Испанската радиоакадемия, като тя е предложена на вниманието на ЮНЕСКО.

Датата 13 февруари е определена, защото това е и рождената дата на радиото на Организацията на обединените нации, която стартира през 1946 г.

#БНР #радио #академия #аудитория #ЮНЕСКО #нации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"