Черпим опит от Северна Корея, не е виц!

Черпим опит от Северна Корея, не е виц!
A A+ A++ A

Вчера стана ясно, че България ще си сътрудничи със Северна Корея в областта на науката, образованието, културата и медиите. Програмата за сътрудничество предизвика редица дискусии и негативни коментари в мрежата. Беше сравнена и с виц. Не закъсня и реакцията на опозицията.

Бойко Борисов изрази възмущението си във Фейсбук и поиска незабавна оставка на „това уродливо управление“.

Днес Кристиан Вигенин прехвърли топката на предишния кабинет и заяви в ефира на Нова телевизия, че спогодбата със Северна Корея е стандартна и е продължение от предишна, приета от ГЕРБ и влязла в сила с подписа на Бойко Борисов през 2010 г.

Интересно е как ще си сътрудничим и какъв опит ще обменяме със Северна Корея, която не е особено известна с някакви постижения в областта на образованието. А в медиите им е наложена пълна цензура. Дано само България да не продължи тенденцията си на влошаване на свободата на словото. В класацията на „Репортери без граници“ страната ни падна с 13 места и зае стотното място.

Само за сравнение, Северна Корея заема 179-о място. Припомняме, че наскоро лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун реши да екзекутира чичо си заедно с цялото му семейство. Как да обясним тези радикални действия на децата си?

#Северна Корея #Бойко Борисов #Кристиан Вигенин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"