Защо не използвате Витоша за спорт и туризъм?

A A+ A++ A

„Имате много важни центрове за ски - Пампорово, Боровец, Банско. За мен най-важното място, особено за младите хора, за жителите на София, е Витоша.

София е единственият град, който има планина, подходяща за ски спорт, която е, малко или много, в рамките на града. За съжаление тази уникална ситуация не се използва в последните години.

Преди години имах възможност в тази сграда да помоля предишния президент да помогне за развитието на Витоша не само за града, не само за туризма, но особено за младото поколение, за децата, които се учат да карат ски. Имате експерти във вашата страна, те знаят как да развият ски спорта, как да се разработват програми за обучение на младите, но те се нуждаят от развитието на инфраструктура, на съоръженията. Надявам се, че с моето посещение ще допринеса за това развитие на Витоша и развитието на ски спорта и зимните спортове в тази красива страна".

Президентът на Международната ски федерация (ФИС) Джанфранко Каспер след среща с държавния глава Росен Плевнелиев.

#Джанфранко Каспер #Международна федерация по ски #Президент на България #ФИС #Росен Плевнелиев #Боровец #Пампорово #Банско #Витоша #Световна купа по ски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Цитат на деня
Последно от Цитат на деня

Всички новини от Цитат на деня »