24 години затвор за мъж, убил майка си

24 години затвор за мъж, убил майка си
A A+ A++ A

Пловдивският окръжен съд осъди Диян Петров на 24 години затвор.

На 8 октомври 2013 г. той умишлено убил майка си Иванка Нешева, на 71 години, по особено жесток начин, съобщи „24 часа“.

Двамата живеели заедно в град Сопот. Жената имала множество заболявания и се движела с проходилка. Синът не спирал да пие и ставал агресивен спрямо нея.

Във фаталния ден Петров се напил и около 18.00 часа се прибрал в апартамента. Още с влизането започнал да блъска вратите след себе си, разкрещял се на майка си. Упрекнал я, че е разляла вода, и започнал да й нанася удари в областта на главата и гръдния кош, докато я пребил до смърт. Той решил да прикрие престъплението си, след като се уверил, че майка му е мъртва. Съблякъл и положил безжизненото тяло върху леглото, завил го с одеяло и избърсал кръвта от лицето й.

Около 21.00 часа излязъл от жилището с намерението да разпространи версията, че майка му е починала, а той я намерил паднала на пода и я вдигнал на леглото. Опитал се да намери природената си сестра. Тя повикала съседи, сигнализирали полицията и отишли в апартамента, където констатирали множество следи от насилие.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

#затвор #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"