Бедствието в Англия може да струва 1 млрд. паунда

Бедствието в Англия може да струва 1 млрд. паунда
Според Deloitte LLP природното бедствие в Англия може да струва на застрахователите 1 млрд. паунда. Снимка: world.actualno.com
A A+ A++ A

Според Deloitte LLP природното бедствие в Англия може да струва на застрахователите 1 млрд. паунда (1,6 млрд. долара) до април, предаде profit.bg.

Издадени са предупреждения за сериозни наводнения за 16 района, 14 от които по поречието на най-популярния воден път в Англия. Засегнати са градовете около Лондон, между които Чертси, Егам и Дачет. Две предупреждения има и за Самърсет в Югозападна Англия, където някои пътища са отрязани от света от декември.

„Ако дъждовете и бурите продължат и през февруари и март, загубите за застрахователната индустрия лесно могат да достигнат 1 млрд. паунда“, е заявил Джеймс Ракоу от Deloitte. Ветровете в Южна Англия утре може да достигнат скорост от 130 км/ч.

Бури бушуват из Великобритания от декември насам, наводнявайки над 8000 жилища и увреждайки крайбрежната инфраструктура, в това число основната железопътна връзка между югозападния град Плимут и останалата част от Англия.

#Великобритания #Англия #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници