Орешарски иска частни, а не държавни пари за индустрията

Орешарски иска частни, а не държавни пари за индустрията
Орешарски отбеляза, че частните инвеститори имат намерение да влагат средства в съвършено нова технология и най-вероятно ще ползват името на старите предприятия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България няма да прави държавна индустрия или да възстановява фалирали държавни предприятия, заяви министър-председателят Пламен Орешарски.

„Говорим за насърчение на частни инвестиции в индустрията“, посочи премиерът на Националния форум „Правителство  – бизнес“.

Орешарски бе категоричен, че кабинетът няма да използва бюджетни пари за реиндустрализацията.

Той коментира, че в последните 10 години има много частни инвестиции в индустрията, и правителството работи в тази насока.

Относно възобновяването на стари производства, Орешарски отбеляза, че частните инвеститори имат намерение да влагат средства в съвършено нова технология и най-вероятно ще ползват името на старите предприятия.

„Национализация или наливането на публични пари в закъсали фирми ще се въздържаме да правим. Нито един бюджетен лев няма да бъде ползван за придобиването на каквито и да било производствени активи“, изтъкна премиерът.

Той добави и че частните инвестиции гарантират по-голяма отговорност и по-добро управление, „защото те рискуват своите пари“.

„Имаме формирана работна група, която започва Национална програма за реиндустриализацията и ще следва европейската идея и рамка“, отбеляза вицепремиерът Даниела Бобева.

Орешарски изрази съмнение, че местната власт се насочва към лесни варианти, а не в изграждането на индустриални и технологични паркове, „нещо, което ще облекчи стартирането на роден и чужд бизнес“.

#Пламен Орешарски #Национален форум "Правителство-бизнес" #частни инвестиции #индустрия #Реиндустриализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »