Чакаме подкрепа от Евросъюза за визите за САЩ, Канада и Австралия

Чакаме подкрепа от Евросъюза за визите за САЩ, Канада и Австралия
Ако три месеца след публикуването на нотификацията, визовият режим не бъде отменен, България може да поиска от ЕК временно да върне изискванията за виза за определени категории граждани на съответната трета страна. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

България се е обърнала за подкрепа към Европейския съюз относно липсата на реципрочност от страна на САЩ, Канада и Австралия при издаваните визи за български граждани.

В официална нотификация до Европейския парламент, Съвета на Европейския съюз и Европейската комисия, България съобщава, че трите страни прилагат визов режим по отношение на българските граждани.

Изготвените документи са в изпълнение на нов регламент, който дава право на Брюксел да предприеме ответни мерки срещу държавите, които налагат визов режим за българи, като членове на ЕС.

Ако три месеца след публикуването на нотификацията, визовият режим не бъде отменен, България може да поиска от ЕК временно да върне изискванията за виза за определени категории граждани на съответната трета страна.

В случай че 24 месеца след публикуването на нотификацията въпросната трета страна не е отменила изискването за виза, Еврокомисията временно спира безвизовия режим за 12 месеца, предава „Стандарт“.

#визи #български граждани #САЩ #Канада #Австралия #България #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"