6-те най-мръсни неща, които докосваме всеки ден

6-те най-мръсни неща, които докосваме всеки ден
A A+ A++ A

И децата знаят, че болестите се разпространяват с мръсотията. По-точно, с болестотворните микроорганизми, които проникват в тялото ни и предизвикват заболявания.

Разберете кои са най-мръсните неща, които докосвате в ежедневието си:

  1. Бутоните на автомат за кафе или закуски. Колкото и да не ви се вярва, място, от което излизат напитки и храни, е доста мръсно. Обикновено хората, които зареждат тези машини, не се занимават с почистването им. Тези автомани остават непочиствани с дълго време, пипани от стотици хора на ден.

  2. Бутоните за вдигане на бариери. Има ги на входа на всеки паркинг – натискате копче, вземате билетче и бариерата се вдига. Тези автомати, доказано е, че не са обект на често почистване, а на всеки няколко минути поредният човек оставя следи по тях...

  3. Банкоматите. Парите са много мръсни, това е ясно. Но и местата, от които излизат, се оказват също много мръсни. Бутоните на тези автомати според изследователи са една от най-мръсните повърхности.

  4. Парапетите на ескалаторите. Хиляди хора на ден се хващат за тях и оставят вируси, бактерии и мазни отпечатъци. Замислете се следващия път преди да се хванете за парапета.

  5. Пистолетът на бензиновата колонка. Оказва се, че това също е едно порядъчно мръсно място, с което можете да си набавите милиони микроби. Често на никого не му хрумва да почисти ръкохватката за зареждане, а тя изобилства от мръсотия.

  6. Дръжката в градския транспорт. Това определено е лидерът в тази класация, особено на нашите географски ширини. Място, почиствано извънредно рядко и докосвано ежесекундно от хора. Веднага щом напуснете превозното средство, намерете начин да почистите ръцете си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"