Станишев: Носим отговорността за процесите в страната

Станишев: Носим отговорността за процесите в страната
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Озовахме се в ситуация след парламентарните избори, при която нашите опоненти не признаваха техния резултат. Днес поехме отговорност за управлението, въпреки ежедневните разкрития за изхарчените, ограбени публични средства от тях, от погазването на права, рекет, насилие, подслушвания". Така започна речта си лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев при откриването на заседанието на 48-ия конгрес на партията.

"Днес носим отговорността за процесите в страната, минахме през много изпитания. Всеки ден срещу нас се появяват нови предизвикателства, но партията не се огъна пред напора на улицата и стремежът на нашия опонент да прекрати мандата ни и да се върне на власт с цената на реваншизъм и срив на страната. Правителството работи все по-успешно и си изпълнява задачите, хората започват да виждат и чувстват промените. Ще се чувствам напълно удовлетворен , ако днес излезем оттук с тази увереност", каза лидерът на БСП, цитиран от БГНЕС.

Станишев подчерта, че икономически активната държава не е отживелица.

"На предстоящите избори залогът е бъдещето на Европейския съюз. През последните 5 години Европа е в криза. Всички тежести от тази криза се прехвърлят върху обикновения човек. Неравенството нараства неимоверно и това води до разочарование на гражданите от Европейския съюз. Солидарността в и между страните се оказва тегоба. Трябва ясно да посочим кой е виновен за това.", каза ощи Станишев.

Той посочи, че силите в европарламента между ЕНП и ПЕС са изравнени. Затова всеки глас за евросоциалистите е важен.

#Сергей Станишев #БСП #ПЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници