Орешарски се срещна с Медведев в Сочи

Орешарски се срещна с Медведев в Сочи
Пламен Орешарски и Дмитрий Медведев се договориха за среща през 2014 г. след заседанието на Междуправителствената комисия за търговско и икономическо сътрудничество през април. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Пламен Орешарски се срещна в петък в Сочи с руския премиер Дмитрий Медведев.

Медведев благодари на Орешарски, че е пристигнал за участие в тържествата по откриването на зимните Олимпийски игри и че с това е показал отношение не само към Олимпиадата, но към Русия и доброто международно сътрудничество.

Двамата премиери са обсъдили състоянието на търговско-икономическите връзки и изразиха известно безпокойство от намаляването на стокообмена.

Те подчертаха, че трябва да се набележат мерки за засилване на икономическото и научно-техническото сътрудничество, като в същото време да не се забравя културата и духовността.

Двамата политици подчертаха големия потенциал в двустранните отношения и особено в областта на търговията, във възможностите за повишаване на българския износ за Русия, в промишленото коопериране, селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост.

Пламен Орешарски и Дмитрий Медведев се договориха за среща през 2014 г. след заседанието на Междуправителствената комисия за търговско и икономическо сътрудничество през април.

#Пламен Орешарски #Дмитрий Медведев #Сочи 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Сочи 2014
Последно от Сочи 2014

Всички новини от Сочи 2014 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"