Започна церемонията по откриване на Игрите в Сочи

Започна церемонията по откриване на Игрите в Сочи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Започна церемонията по откриването на 22-те Зимната Олимпиада в Сочи на стадион „Фишт". Арената е с капацитет 40 хиляди зрители, а изграждането му струваше 780 милиона долара на Русия

Броени минути остават до официалното запалване на жертвеника с олимпийския огън.

Очаква се невиждан досега грандиозен спектакъл, който вероятно ще продължи два часа и половина.

Олимпийският химн ще бъде изпълнен от оперната певица Анна Нетребко. В края на церемонията президентът на Русия Владимир Путин ще обяви Игрите за открити.

Парадът на атлетите

Всяка една страна ще делегира свой представител, който да носи националния флаг. Нациите ще влязат по азбучен ред с две изключения. Гърция ще влезе първа, тъй като първата Олимпиада се е провела там. Последната нация ще е Русия като домакин на събитието.

Речите

Двама души ще изнесат речи и това са президентът на организационния комитет на "Сочи 2014" Дмитрий Чернишенко и президентът на МОК Томас Бах. Това е първата година, в която Бах ще изнесе реч на Олимпиада като президент. След това президентът на Русия Владимир Путин ще открие официално Игрите.

Олимпийският огън

Последното събитие от откриващата церемония е пристигането на олимпийския огън. Когато огънят пламне, Олимпиадата официално започва. Той ще гори през цялото време на Игрите и ще бъде загасен на закриването на 23 февруари.

 

Очаквайте подробности!

#Сочи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Сочи 2014
Последно от Сочи 2014

Всички новини от Сочи 2014 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"