Талисманите на Олимпиадата

Талисманите на Олимпиадата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Талисманите винаги са били неизменна част от всяка Олимпиада. И тази в Сочи няма да е по-различна, нещо повече, този път символите на Игрите са три.

Леопардът, Белият мечок и Зайка са талисманите на Сочи 2014. Те бяха избрани на 26 февруари след гласуване, проведено в интернет. Мисията им е да отразят духа на страната-домакин, да донесат късмет на състезателите и да създадат празнична атмосфера.

Изборът на тези талисмани също предизвика много негативи в Русия. Според част от критиците, подборът на тези три животни съвпада много с Игрите от Солт Лейк Сити (мечка, заек и койот). Според други, графичното изображение не е задоволително. Обвиненията за плагиатство, че мечката много наподобява талисмана от московската Олимпиада през 1980 година, също не липсваха.

Самите талисмани обаче могат да говорят сами за себе си: „Ние обичаме планината и морето, нашият Сочи и всички зимни спортове."

Белият мечок може да кара ски, да играе кърлинг и обожава зимата. Той е истински скиор и състезател по бобслей, а неговите приятели – тюлените и морските котки с удоволствие наблюдават победите му, затова никога не скучаят по време на дългите полярни нощи.

Леопардът е герой-спасител, фен на сноуборда и танците. Той винаги е готов да се притече на помощ и не веднъж е спасявал човешки живот под лавините. Леопардът има весел нрав, не може да живее сам.

Зайка може всичко – да учи, да кара кънки и дори да пее. Зайка е най-активната жителка на гората. Нейните приятели винаги й се чудят, как успява да се справи с всичко.

www.gong.bg

#Сочи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Сочи 2014
Последно от Сочи 2014

Всички новини от Сочи 2014 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"