Кой ще запали Олимпийския огън?

Кой ще запали Олимпийския огън?
A A+ A++ A

Запалването на Олимпийския огън възвестява началото на Олимпийските игри и винаги е съпроводено с редица спекулации. Предлагаме ви 10 предположения на Novinite.bg, които отразяват актуалното състояние на световните „спортни“ постижения в областта на политиката, музиката, изкуството, обществото и бизнеса.

За руският президент Владимир Путин казват, че е обсебен от Олипмиадата и че за него тя се е превърнала във фикс идея. Той отрича да участва в избора за това кой ще запали олимпийския огън, но не отрича това да бъде самият той. Дългогодишната му кариера в петобоя на световната политика му отрежда едно от челните места сред атлетите.

Като факлоносец е спрягана и легендарната руска гимнастичка Алина Кабаева. Освен с постиженията си в гимнастиката, спортната и политическата й кариера слухове свързват името й със самия руски президент.

Ако любовният пламък може да запали олимпийския, то третото ни предположение е на големия френски любовен атлет Франсоа Оланд. Макар че доверието към френския президент по последни данни е под 20 на 100, рейтингът на интерес към личния му живот се покачва.

Дядо Мраз също е сред споменаваните имена, достойни да запалят последната факла на Олимпиадата. Това ще е един от малкото случаи, в които ще му се отдаде възможност да изпревари по рейтинг западния си колега – Дядо Коледа.

Между атлетите на световната поп сцена Мадона е тази, която има най-големи шансове да се докосне до емблематичния момент от церемонията. Тя излезе на една сцена с руската пънк група Pussy Riot в защита на човешките права. Pussy Riot станаха скандално „известни“, след като извършиха пародия на молитва с маски в храма „Христос Спасител“ в Москва.

Едно от най-алтернативните имена е на сирийския президент Башар Асад. Лекоатлет в нарушаването на човешките права, дори след гражданската война в Сирия не губи подкрепата на Руската федерация.

Канадският певец Джъстин Бийбър също ще се бори да запали пламъка в Сочи, тогава американската нация може да му прости престъпленията от последните години и да прекрати искането за депортация. 230 000 граждани са подписалите петиция за депортирането на Бийбър. Светът очаква президентът Обама да вземе отношение по случая.

В сферата на авангарда възможен е и руският актьор Иван Охлобистин заради подкрепата за дискриминационното към хомосексуалистите руско законодателство и изказванията му, че всички „гейове“ трябва да бъдат „хвърлени в печка, където да изгорят живи“.

Руският петролен магнат Михаил Ходорковски ще поддържа олимпийския огън жив, независимо дали с помощта на амнистия, измами с акции или нефтени находища. През 2002 година списание Forbes обявява Ходоровски за най-богатия руснак. Само година по-късно той беше осъден и вкаран в затвора за пране на пари.

Последното предположение е заради българо-руската дружба. Лили Иванова е една от най-известните певици в Русия от бившия социалистически лагер. Името и е сред т.нар. „богини на социализма“. За да запали олимпийския огън тя се нуждае само от „малка свещица“ и попътни ветрове.



#Лили Иванова #Михаил Ходорковски #Джъстин Бийбър #Башар Асад #Мадона #Дядо Мраз #Франсоа Оланд #Алина Кабаева #Владимир Путин #олимпийски огън #Сочи 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Сочи 2014
Последно от Сочи 2014

Всички новини от Сочи 2014 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"