ГЕРБ поиска замразяване на депутатските заплати

ГЕРБ поиска замразяване на депутатските заплати
ГЕРБ поиска замразяване на заплатите на депутатите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ предлага замразяване на депутатските заплати, като според депутата Димитър Главчев на опозицията й е неудобно да получава увеличение при ниския рейтинг на Народното събрание, предаде БНР.

От партията внесоха предложение за връщането на възнагражденията на нивото от 2009 година - 2196 лева. Няколко пъти в мандата на ГЕРБ и в този парламент депутатите замразяваха възнагражденията си, но през януари тази година не го направиха и получиха с 354 лева повече.

Сега ГЕРБ предлага от 1 февруари да се върнат замразените възнаграждения на нивата от 2009 година и това да продължи до 31 юли.

Мая Манолова заяви, че БСП ще подкрепи замразяването на депутатските и министерските заплати. По думите й за останалите групи, чиито възнаграждения се формират на базата на заплатите на народните представители, трябвало да се помисли.

От „Атака“ също биха подкрепили предложението на ГЕРБ за замразяване на депутатските заплати от 1 февруари до 31 юли. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента народният представител от групата Деница Гаджева.

#ГЕРБ #депутати #БСП #Деница Гаджева #Мая Манолова #Димитър Главчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"