9 факта за странния олимпийски автобус

9 факта за странния олимпийски автобус
Снимка: profit.bg
A A+ A++ A

От няколко дни в Сочи се вдига много шум около футуристичен автобус със символиката на руската Сбербанк, който се движи из курорта. Той бързо успя да грабне вниманието и да получи името „олимпийския“ автобус. Нека видим няколко любопитни факта за него.

1. Олимпийският автобус всъщност не е автобус, а добиващото все по-голяма популярност RV (Recreational Vehicle), или казано по друг начин – къща на колела.

2. Необикновеният автобус е с марка EleMMent и се произвежда от австрийската форма Marchi Mobile.

3. Негов създател е прочутият дизайнер концептуалист, създател на „биодизайна“, Луиджи Колани.

4. Екстравагантната форма на EleMMent например е предназначена не да привлича вниманието, а да пести 25% от потреблението на гориво.

5. Серията включва три модификации с различно предназначение – къща на колела, ВИП совалка и промомобил (офис на колела).

6. Различна е и цената им. Караваната къща струва 3.1 млн. долара, а офисът – наполовина, 1.7 млн.

7. Олимпийският автобус бе показан от Сбербанк на Петербургския международен икономически форум през юни 2011 г.

8. Той се използва като мобилен офис от Сбербанк, един от основните организатори и кредитори на Олимпийските игри в Сочи, и е оборудван с големи екрани, таблети, акустична система и сателитна връзка с интернет. Системата позволява офисът да се превръща в площадка за презентации на 20 кв. м.

9. След презентация в Олимпийската столица на Русия необикновеният автобус ще се отправи на турне из големите градове на Русия и курортите на Европа под наслов „Бъдещето е прекрасно!“.

Sportal

#Сочи #автобус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"