В джамията и в бара всеки един е свободен

В джамията и в бара всеки един е свободен
Раби Моухли и българският режисьор Николай Георгиев, Тунис, 2013.
A A+ A++ A

Обърнахме се към Раби Моухли, професор по театър и драматична експресия в лицея Густав Флобер ла Марса, Тунис, за да погледнем тунизийската революция и новата конституция отвътре.

Хубавото в този период е, че ислямистките гадове напуснаха поста... на тяхно място сега е правителство, което ми се струва ефективно, реалистично и технократско, с голяма харизма. Новият министър на туризма например е бил директор и началник на филиал на БМВ във Великобритания. Армел Карбул остави заплата от 100 хил. eвро, за да бъде тук с 4.5 хил. тунизийски динари. Съвсем в стила на демокрацията тя подаде оставка, след като излязоха данни за нейно пътуване до Израел през 2006. На една пресконференция Карбул заяви, че е горда да бъде тунизийка и че за нея е удоволствие да служи на страната си.

Нещо друго, нашата революция има само една цел: работа, свобода и достойнство, и ние успяхме да я постигнем, въпреки проблемите. Вижте, Тунис не е Либия и не е Египет, а е различен в сравнение с други страни, и ние си имаме нашите проблеми. Сега най-важното е да изградим свободна и модерна демокрация.

Религията? Хубаво е да бъде в сърцата ни, а не в политическия режим. В джамията и в бара всеки един е свободен.

#Тунис #нова Конституция #революция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници