Издигнаха българското знаме в Сочи

Издигнаха българското знаме в Сочи
Нашите олимпийци подариха лъвчета талисмани на домакините в Сочи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българското знаме бе официално издигнато на Игрите в Сочи. Това стана на специална церемония в олимпийското село „Маунтин вилидж“, близо до зоните за сноуборд и алпийски ски.

С впечатляваща програма е посрещната българската делегация, като в началото прозвуча олимпийският химн. Самото вдигане на флага бе предшествано от приветствие на зам.-кмета на селото - Алексей Немов, световна легендите в гимнастиката. 37-годишният Немов, който е 4 пъти олимпийски шампион от Игрите в Атланта 1996 и Сидни 2000, пожела „Добре дошли!“ на нашите олимпийци и покани на сцената генералния секретар на БОК Белчо Горанов, който също поздрави присъстващите.

Двамата размениха подаръци – от българска страна домакините получиха лъвче талисман, а пък олимпийският ни отбор бе дарен с огромна матрьошка. Гвардейски части внесоха националния флаг и го издигнаха под звуците на българския химн.

След това доброволци подариха на всеки един олимпиец чифт плетени ръкавички за спомен с логото на Олимпиадата в Сочи. След нашата церемония последваха тези на Доминика и Латвия. Програмата завърши със снимки пред специалния кът, където всеки оставя автограф и свое послание към Игрите.

На издигането на знамето присъстваха и част от състезателите, пристигнали в сряда сутринта в Сочи с втората група български олимпийци. Владимир Зографски със своя баща Емил пътуваха от Мюнхен и вече се настаниха в „Маунтин Вилидж“.

В петък са официалните тренировки, а в събота квалификацията, която включва два пробни опита и един състезателен, който ще определи 50-те участници на финала в неделя.

В Сочи вече са и тримата биатлонисти Мирослав Кенанов, Иван Златев и Десислава Стоянова с техния треньор Красимир Дочев. Те се появиха на Игрите направо от Европейското първенство в Нове Место. В четвъртък вечерта за Сочи с полет през Истанбул от София в 21.25 ч. потеглят Александра и Виктор Жекови, знаменосецът Мария Киркова и олимпийското аташе Екатерина Дафовска.

#Сочи 2014 #Екатерина Дафовска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Сочи 2014
Последно от Сочи 2014

Всички новини от Сочи 2014 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"