Олимпийският огън пристигна в Сочи

Олимпийският огън пристигна в Сочи
Олимпийският огън пристигна в Сочи. Снимка: www.outsideonline.com
A A+ A++ A

Щафетата с олимпийския огън пристигна в Сочи в сряда. Тя беше посрещната от десетки певци и танцьори от самодейни колективи, представящи културата на живеещите в олимпийската столица народи. Откриването на поредния етап от щафетата бе поверено на олимпийския шампион по волейбол от 1980 година Владимир Кондра, съобщи БНР.

След това факелът започна своето пътешествие из улиците на курортния град към най-голямото виенско колело в страната. Атракционът се извисява на 77 метра височина и олимпийският огън ще бъде издигнат с него.

По-късно щафетата ще премине през Лазаревски район, Адлер и с електрическия влак „Лястовица“ ще достигне до високопланинския курорт Роза Хутор, където по време на олимпиадата ще се проведат състезанията по ски алпийски дисциплини. Ще има и морски етап, в който огънят ще излезе от морското пристанище на Сочи с яхта.

В четвъртък, 6 февруари, щафетата ще обиколи Централния район на олимпийската столица. Това ще е и най-многочисленият по брой на участващите факлоносци етап - 350 души.

Щафетата с олимпийския огън ще завърши на 7 февруари със запалването на чашата на церемонията по откриването на XXII Зимни олимпийски игри на стадион „Фишт“ в Сочи.

#Сочи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Сочи 2014
Последно от Сочи 2014

Всички новини от Сочи 2014 »