Как мина визитата на Силви Вартан в „Шейново“

Как мина визитата на Силви Вартан в „Шейново“
A A+ A++ A

Занимаваме се с нуждите на децата и помагаме според възможностите си. Това каза известната актриса и певица от български произход Силви Вартан по време на посещението си във Втора САГБАЛ „Шейново“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Асоциацията на Вартан помага на болницата в продължение на години. „Когато дойдохме в България, тя беше много бедна. Нямаше нищо. Това беше много тъжно. И така започнахме да помагаме, както можехме. Започнахме малко по малко да помагаме с храна, с дрехи. Впоследствие вече имахме възможност да купуваме медицинска апаратура, каза Вартан. Тя посочи, че се вслушват в нуждите на хората. „Това е страхотно, защото имаме възможност да помагаме за спасението на много човешки животи. Това не е единствената ни дейност, разбира се. Но всичко зависи от това, колко много имаме пари. Голяма цел е да се вслушваме какво казват докторите и основно се занимаваме с нуждите на децата. Естествено се вслушваме във всичко, което ни казват“, посочи Силви Вартан.

Вчера тя се включи в новата инициатива на Българския Червен кръст „Безплатен топъл обяд в училище за нуждаещите се български деца“. „Много ни е приятно да помагаме в областта и на културата, стига да имаме средства. Както преди години помогнахме да се реконструира Драгалевският манастир“, каза още Силви Вартан.

Запитана за впечатленията, които са й останали от България отпреди много години, преди да напусне страната, Силви Вартан отговори: „Бях много малка, когато аз и моите родители живяхме тук. Помня, че имаше планини. Аз обичам планините. Не харесвам да ходя на плаж. Все още предпочитам планините“.
Според нея за две години страната ни много се е променила и е започнала да изглежда по европейски начин.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »