Журналистите в Сочи в шок от условията по настаняване

Журналистите в Сочи в шок от условията по настаняване
Журналистът Кевин Бишъп коментира, че рецепцията на хотела няма под, но пък има приветстващ портрет. Снимка: Туитър
A A+ A++ A

На фона на активния дебат дали Сочи е подготвен за домакинството на Зимните олимпийски игри, които стартират в четвъртък, репортери от цeлия свят се сблъскаха с покъртителни условия при настаняването си в хотелите, предвидени за представители на медиите.

Някои от вече пристигналите журналисти описват притеснителните условия в стаите и хотелите си и споделят снимки в социалните мрежи Туитър и Инстаграм.

Шест хотела от общо девет са готови за използване, докато другите все още се строят. Водата, ако изобщо има течаща такава, не става за пиене и е с мътен жълто-оранжев цвят. Стейси Сейнт Клер от чикагския вестник „Трибюн“ споделя, че е принудена да мие лицето си с минерална вода, все едно е една от милионерките Кардашиан. Германски фотограф разказа пред АП, че в неговия хотел все още се разхождали кучета, а работници влизали и излизали от стаите. Друг обяснява, че лобито и рецепцията на хотела му въобще не са готови и за да се регистрира, е трябвало да отиде в спалнята на собственика, а рутерите на „лукса“ интернет висели от контактите. От Си Ен Ен били резервирали 11 стаи преди повече от 5 месеца, а когато пристигнали, само 1 била готова.

Други журналисти пък поглеждат от хумористичната страна и се възхищават на арт вида на постройките, наподобяващи мащабни проекти оригами, декорацията на голите стаи с портрети на Путин или просто се радват, че най-сетне са получили стая, макар и без отопление или интернет.

#Сочи 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Сочи 2014
Последно от Сочи 2014

Всички новини от Сочи 2014 »